Retrospectiva 2009. A meritat?

joi, 31 decembrie 2009


Mai sunt cateva ore si schimbam anul. Din nou. Cand a trecut oare timpul?
Ma uitam aseara la pro tv la prostia aia cu "20 de ani de libertate". Aratau momentele marcante din fiecare an din cei 20. Si am constatat un lucru. In ultimii ani, reprezentative au fost doar decesurile celebritatilor sau momente gen - arestarea lu Becali, eliberarea "luceafarului huilei", jafurile armate, criza economica...etc. Morala: ce am facut cu "libertatea" castigata-n '89? Ce s-a intamplat bun in tara asta in ultimii ani? Nimic!

Suntem din ce in ce mai rai, mai vanitosi, mai egoisti, mai hoti, mai lipsiti de constiinta. Ei au murit pentru un scop. Si-au atins ei, oare, scopul? A meritat?
Eu incerc sa privesc partea buna a lucrurilor: ma duc la 2 noaptea-n hypermaket si cumpar ce vreau, cat vreau. Orice informatie o gasesc pe net. Am telefoane mobile. Si toate astea ma fac sa ma simt bine. Dar cand ma gandesc ca pentru asta au murit atatia tineri...ma mai gandesc o data inainte de a afirma cat de bine ma fac sa ma simt cele de mai sus. A meritat?

Poate ca asta nu e mesajul pe care sa il scrii in ultima zi din an. Dar, pana la urma, azi e doar o zi de joi, urmata de o zi de vineri. Despartite de o noapte poluata la maxim de toata mascarada de artificii si petarde care ingroapa planeta intr-un nor de fum.

Poate ca la anul ne vom stradui sa fim mai... altfel. Sa incercam sa mai schimbam un pic foaia. Sa facem ceva diferit. Nu v-ati plictisit sa faceti mereu aceleasi lucruri si sa fiti mereu la fel?

Sau poate ca nu...

La multi ani!

Labels:

0 comentarii: