Romania vs. Romania

joi, 28 octombrie 2010

Da stiu! Am scris tot mai rar. Sper sa o pot face mai des in perioada urmatoare.

Ante Scriptum - Le multumesc tuturor celor care nu au uitat de ziua mea de nastere si mi-au dat un semn, o urare. Desigur ca sunt si unii care mi-ar "lasa" un semn si mi-ar face o "urare" :)) (daca intelegeti ce vreau sa spun, ca sa zic asa!) si ii salutam si pe acestia.

In alta ordine de idei, azi dimineata am fost pana-n Otopeni. Autostrada era plina... bai da' cand zic plina, inseamna PLINA de autocare si microbuze cu cate o coala A4-n parbrize, pe care scira mare MITING CARTEL ALFA si orasul din care veneau. Nu am vazut niciodata o avalansa de autocare mai mare ca cea de astazi. Pe centura Bucurestiului, erau coloane intregi de alte autocare, goale de aceasta data, care erau escortate de catre politia rutiera in zone (banuiesc) special pregatite (refugii)pentru ca ele sa nu incurce traficul prin capitala.




Recunosc ca m-au incercat niste sentimente. Am simtit compasiune. Oamenii incep sa se mobilizeze pentru ca ceva (sau chiar tot) in tara asta nu merge bine. Am simtit dispret. M-am gandit ca e un alt moment penibil marce "Made in Romania". Imi amintesc ca la ultimul miting de amploare din Bucuresti, manifestantii, in loc sa atraga in mod grav atentia asupra lor si asupra solicitarilor cu care venisera din toata tara, ei l-au primit cu bratele deschise pe CRBL care a venit sa isi lanseze primul single din cariera solo. Basca romanii au si dansat, cu toate ca nu intelegeau cine e CRBL. Ba si mai mult decat atat (da stiu. exista mai mult de-atat) au dansat pe Dansul Pinguinului. E ceva de rau daca faci un miting. Atunci de ce dansezi? De ce canti? De ce razi? Cum spuneam, un alt show made in Romania. Desigur, dup-aia romanii au avut pretentia sa fie luati in serios si sa li se respecte cerintele.




Am simtit teama. Imi amintesc de ce imi spunea mama cu ceva mai mult timp in urma: oamenii, de foame, sunt in stare de orice; daca vrei sa testezi nervii unui om, nu-i da de mancare si o sa vezi de ce-i capabil. Astfel mi-au trecut prin minte imaginile alea pe care le stim cu totii, cele de la TVR cu oamenii pe strazi..imaginile din '89.




Deja vu? Sau pregatirea pentru un... "remake"? Orice-ar fi, stiu ca vine CRBL si-mi canta Romanul n-are noroc :))




I'm back! :)

Labels:

0 comentarii: